Montessori Village

Letnji Kamp

Montessori Village Orašac

Montessori Village je smešten u mestu Orašac koje se nalazi nedaleko od Aranđelovca a mesto je poznato po jednom od najznačajnih događaja u istoriji srpskog naroda, tj. po podizanju Prvog srpskog ustanka.

Naši kamperi su smešteni u vili Aleksandar koja se prostire na 4ha ograđenog imanja, daleko od saobraćaja. U sklopu imanja nalaze se: sportski tereni, otvoreni bazeni, adrenalin park, učionice i prostor za zabavu.. Objekat je kapaciteta 63 kreveta u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama sa kupatilima a hrana koja se služi našim drugarima je domaća! Objekat ima video nadzor, 24h recepciju i ograđeno imanje.

Ovaj kamp je rezervisan za decu starosti od 3 do 6 godina koja na kampu mogu učestvovati isključivo sa svojim vrtićem i u pratnji svojih vaspitača! Tokom boravka u kampu deca će  imati priliku da kroz Montesori metode upoznaju svet oko sebe i unaprede svoje intelektualne sposobnosti.

*Svi vaspitači koji budu učestvovali u ovom kampu nakon uspešnog završetka smene dobiće diplomu od Montesori Društva Srbije.

Neka ovo leto, bude leto za pamćenje!

Da li ste spremni?

za leto
koje ćete pamtiti!

Summer Camps po uzoru na američke dečije kampove primenjuje principe rada i aktivnosti koje blagorodno i višestruko deluju na razvij dece. Kombinacija Montesori metoda i sportsko-rekreativnih aktivnosti u prirodi i na čistom vazduhu, celodnevno ispunjavaju raspored naših kampera.

Online prijava

07:30 ustajanje, spremanje kreveta, higijena
08.00 doručak
08.30 Okupljanje, “otvaranje dana”
09.00 Bazen

11:30 Montesori aktivnosti
13.00 Ručak
13.30 Odmor
14.30 popodnevne Montesori aktivnost
16.00 Užina
16.00 Slobodna igra
18.00 Bazen
19.30h večera
20:00 ”zatvaranje dana” i večernje aktivnosti

Poznato je da Montesori metode u radu sa decom, a posebno u ovom uzrastu imaju jako povoljne preduslove za podsticaj i razvoj intelektualnih sposobnosti.

U ovom kampu Montesori metode imaju apsolutni primat pa je čitav program i boravak konstruisan po tim principima. Neke od aktivnosti koje će se primenjivati u ovom kampu su:

–  Jutarnji krug razgovora. U kampu svaki dan počinje sa predstavljanjem dana, upoznavanjem sa ponuđenim aktivnostima. Jasne informacije, jasna očekivanja pomažu da se dete oseća sigurno, da se oseća opušteno. Jasne informacije pomažu detetu da napravi najbolji izbor aktivnosti za sebe, da ume u njima da uživa, da iskoristi sve svoje potencijale i mogućnosti u cilju učenja dok uživa u procesu aktivnosti.

–  Životinje od “darova prirode” deca sami sakupljaju “darove prirode” od kojih se prave životinje. Razvija se odnos prema prirodi, kada dete uči da se priroda čuva. Skupljamo samo ono što je već priroda “pustila” (ne kidamo lišće, plodove, skupljamo sve isključivo sa zemlje…),

–  Životinje od testa, Jača se šaka,jačaju se mišići prstiju. Razvija se mašta, kreativnost. Svesno se uočavaju karakteristike određenih životinja.

–  Nacrtaj svoje životinje– otisci prstiju, dlanova, stopala, Aktivnost uključuje rad sa vodom. Zahteva samokontrolu, urednost. Dete shvata poruku da svako njegovo ponašanje ima svoju posledicu.

–   Razvojne igre sa brojevima. Timske, saradničke igre za razvijanje matematičkih sposobnosti kao što su: prebrojavanje, linarno brojanje, pisanje brojeva na inovantne načine, igre povezivanja količine sa količinom i povezivanja količine i simbola.

*Svi vaspitači koji budu učestvovali u ovom kampu nakon uspešnog završetka smene dobiće diplomu od Montesori Društva Srbije.

Pored standardnih Montesori metoda tu su i Igre razvrstavanja, crtanje i bojanje, slagalice, čitanje enciklopedija, igre samoposluživanja, jahanje konja, adrenalin park, obilazak domaćih životinja i mnoge druge aktivnosti koje će na Vaše dete ostaviti nsjlepše uspomene, ali i imati bitnu razvojnu ulogu.

Takođe, naši kamperi će imati priliku da dva puta na dan koriste bazene koji se nalaze ispred smeštaja, uz nadzor nastavnika fizičkog vaspitanja, vaspitača i lekara, a planirano je da uz zabavu i igrice, naši drugari prođu i obuku plivanja.

Svi vaspitači koji budu učestvovali u ovom kampu nakon uspešnog završetka smene dobiće diplomu od Montesori Društva Srbije, a pored toga imaće priliku da steknu korisno iskustvo u radu sa navedenom metodom što podrazumeva:

Boravakom u kampu i učešćem na radionicama vaspitaču omogućavaju jedan poseban vid stručnog usavršavanja konkretne prakse iz oblasti Montesori metode. Kroz neposredno praćenje rada Montesori edukatora i instruktora stiče veštine pravog Montesori vaspitača u odnosu na pristup deci i njihovom podučavanju.

Vaspitač ima priliku da se upoznaje sa praktičnom primenom klasičnih Montesori materijala.

Učešćem u radionicama, vaspitač dobije konkretne, praktične ideje za izradu Montesori materijala iz pojedine oblasti rada i ideje za mogućnosti njihove primene i u uslovima vrtića.

Vaspitač upoznaje riznicu razvojnih igara, koje se mogu primeniti i u uslovima vrtića.

Zajednički boravak deteta i vaspitača u kampu daje mogućnost za posmatranje i upoznavanje deteta i van vrtićkog konteksta, što može biti pomoć vaspitaču za rad sa detetom u narednom periodu.

Vaspitaču se dodeljuje sertifikat-uverenje Montesori društva Srbije o boravku vaspitača u Montesori kampu, koje se priznaje kao oblik stručnog usavršavanja iz oblasti Montesori pedagogije.

Termini:  18.07.-23,07,2022.,  23.07.-28.07.2022.,  28.07.-02.08.2022.
Cena: 269eur 249eur (early bird)

Cena aranžmana obuhvata:

* 5 noći pun pansion i užina

* Autobuski prevoz

* Boravišna taksa

* Sve aktivnosti tokom kampa

* Uslugu vodiča

* Lekarski nadzor

Cena aranžmana ne obuhvata:

* Fakultativni izleti

* Individualni troškovi putnika

Galerija

icon-1.png

O nama

Naša agencija poseduje licencu za organizovanje turističkih putovanja OTP 108/2021 kategorije A.
icon-2.png

Adresa

Resavska 16a, Beograd Njegoševa 2 (kod katedrale) Novi Sad
icon-3.png

Kontakt

Radno vreme: 10:00 – 17:00Kontakt: 060/7675011Jezički kampovi: 069/731677

summer-camp © 2024. All rights reserved.