Sunny Mountain

Letnji Kamp

Sunny Mountain Kopaonik

Kopaonik je najveći planinski masiv u Srbiji a jedan njegov deo je zaštićena zona pod imenom nacionalni park Kopaonik. Najviši vrh je Pančićev vrh koji se nalazi na 2017m nmv. Sa skoro 200 sunčanih dana godišnje Kopaonik zaslužuje svoje drugo ime ”Sunčana planina”. Pašnjaci, četinarske, bukove i hrastove šume sa svim gore pomenutim čine Kopaonik savršenom lokacijom za organiovanje dečijih kampova.

Eco Resort&Spa Rtanj je izuzetno udoban objekat poznat po odličnoj usluzi i dobroj hrani. Smešten je ispod vrha Mali Karaman na nadmorskoj visini od 1786 metara, sklonjen od saobraćajnica sa proverenom dobrom uslugom, hranom i higijenom ispunjava sve potrebne uslove za boravak dece na nastavi u prirodi.

Ovaj kamp je rezervisan za decu uzrasta od 6 do 12 godina.

Neka ovo leto, bude leto za pamćenje!

Da li ste spremni?

za leto
koje ćete pamtiti!

Summer Camps po uzoru na američke dečije kampove primenjuje principe rada i aktivnosti koje blagorodno i višestruko deluju na razvij dece. Kombinacija Montesori metoda i sportsko-rekreativnih aktivnosti u prirodi i na čistom vazduhu, celodnevno ispunjavaju raspored naših kampera.

Online prijava

7:30 ustajanje, spremanje kreveta, higijena
7:45 jutarnja gimnastika i razgibavanje u dvoristu ispred hotela
8:15 dorucak
9:00 prva aktivnost .
10:30 užina, zatim kratka pauza
11:00 druga aktivnost.
12:45 ručak i odmor
14:00 treća aktivnost
15:30 užina i kratka pauza
16:00 četvrta aktivnost
17:30 kraj predavanja, tuširanje i presvlačenje
18:30 večera
19:00 Večernje aktivnosti
21:00 odlazak u sobe i spavanje

Naši kamperi će imati mogućnost da svakodnevno koriste zatvoreni bazen u hotelu, gde će im biti organizovana školica plivanja, kao i ostale sportsko-rekreativne aktivnosti u vodi.

Šetnja i boravak na svežem vazduhu, učenje i upoznavanje okoline kroz aktivnosti u prirodi su predosti boravka na ovoj planini i sadržaj koji će biti često zastupljen u rasporedu naših kampera.

Na zelenim površinama u blizini smeštaja biće organizovane sportske aktivnosti koje će pokrenuti i razdrmati mališane a neke od tih aktivnosti su: streličarstvo, igre bez granica, nadvlačenje užeta, između dve vatre, frizbi golf..

Takođe, naši kamperi će moći da koriste adrenalin park koji se nalazi u sklopu hotela a koji čine zip line, veštačka stena, kao i jahanje konja…

U našem kampu, vaše dete ima sve prostorne i resursne uslove za Montesori učenje, koje znači – imati funkcionalno, upotrebljivo znanje, koje se stiče:

– putem iskustvenog učenja,

– putem upoznavanja stvarnog, realnog sveta, kroz neposredno upoznavanje, istraživanje, preispitivanje,

– dete najbolje uči od druge dece

Neke od Montesori aktivnosti u ovom kampu su::

–    Oko mene priroda (životinjsko carstvo i biljni svet); deca sami sakupljaju “darove prirode” od kojih se prave životinje. Razvija se odnos prema prirodi, kada dete uči da se priroda čuva. Skupljamo samo ono što je već priroda “pustila” (ne kidamo lišće, plodove, skupljamo sve isključivo sa zemlje…). Prilikom osmišljavanja produkta kod deteta se  razvije mašta, kreativnost, divergentno mišljenje. Tokom same izrade razvija se fina motorika, spretnost ruke, strpljenje, istrajnost, samostalnost u izvršavanju zadataka

–    Izrada Montesori materijala iz oblasti matematike. Dete ima priliku da uz instrukcije I indirektnu pomoć Montesori edukatora osmisli i izradi matematičku didaktičku igračku I to samo od “darova prirode” i kancelariskih materijala. Na taj način razvijaju se sposobnosti samostalnog učenja, učenje razumevanjem. Daje se detetu “ideja” kako sebi da napravi sredstvo koje će biti pomoć u učenju;

–    Eksperiment: otvaranje latice cveta. Eksperimenti su jedan od Montesori načina učenja, kroz sopstveno iskustvo, aktivno učešće kroz koje dete shvata da u prirodi postoji ustaljen red, redosled, vremenski sled događaja. Dete razume da su pojave povezane i tako uči da uviđa, shvata i razume uzročne posledične veze događaja i pojava. Dete uči putem razmišljanja i razumevanjem

–   Priča o čarobnom kvadratu. Dete izrađuje svoju knjigu o kvadratu, koristeći origami tehniku, upoznajući predmete svakodnevnog života kroz geometrijske oblike.

Nakon dobro isplaniranog i ispunjenog dana a nakon večere sumiraćemo utiske sa našim kamperima, izlagati planove za naredni dan, ali i ikoristiti priliku i odigrati neke društvene igre, filmsko veče, karaoke, ili baviti se astronomijom prelepim pogledom na nebo sa ove planine.

Termini: 29.06.-04.07.2024.,  04.07.-09.07.2024.,  09.07.-14.07.2024.,

Cena: 369eur 349eur (early bird discount)

Cena aranžmana obuhvata:

* 5 noći pun pansion

* Autobuski prevoz

* Boravišna taksa

* Sve aktivnosti tokom kampa

* Korišćenje zatvorenog bazena

* Uslugu vodiča

* Lekarski nadzor

Cena aranžmana ne obuhvata:

* Fakultativni izleti

* Individualni troškovi putnika

Galerija

icon-1.png

O nama

Naša agencija poseduje licencu za organizovanje turističkih putovanja OTP 108/2021 kategorije A.
icon-2.png

Adresa

Resavska 16a, Beograd Njegoševa 2 (kod katedrale) Novi Sad
icon-3.png

Kontakt

Radno vreme: 10:00 – 17:00Kontakt: 060/7675011Jezički kampovi: 069/731677

summer-camp © 2024. All rights reserved.